Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Inner Gardens

 health, harmony and happiness

Over ons

Since I can remember there is a deep call to live in harmony with (our innate) nature, innate wisdom. It leads to travels and meetings with people and on locations and many collaborations. 

Dineke

Dromen van het paradijs


Biography

Dineke Huizenga (Wildervank, 1967) woonachtig op verschillende locaties en sinds 2016 in Amsterdam West. Sinds ik mij kan herinneren zie ik de wereld in energie en ligt mijn interesse bij het harmonieus samenwerken met de natuur.


Dat krijgt op verschillende manieren vorm. Als recreatielieder in natuurgebieden zijn er activiteiten in de natuur, een stage en eerste tentoonstelling 'Dromen van het paradijs (1992)...gevolgd door onderzoek naar kunst, natuur en wereldbeeld, scheppingsverhalen, oorsprong en oorspronkelijkheid, creatie, met op locatie surveys en onderzoek op krachtplaatsen, kennis van de natuur, van gezondheid (healing-) en wijsheidstradities, alchemie en innovatieve artistieke projecten op locatie i.s.m. partners. 


2022  Reading the landscape, Kassel, Duitsland

2022  Reading the landscape, Kassel, Duitsland

2022  Reading the landscape, circles of sustainability, nature reserve, France

2022  Tuinontwerp, Eemnes

2021  Tuinontwerp, Amstelveen

2021   ......


Dineke

Inner Gardens


Inner Gardens is ontstaan na 30 jaar ervaring als kunsthistorica in co-creatie, co-evolutionaire, interculturele en interdisciplinaire kunst- en natuurprojecten i.s.m. bewoners, kunstenaars, wetenschappers, musea en universiteiten.


 Inner Gardens is formeel een internationaal geregistreerd ontwerpbureau en een nature-based-solutions (NBs) enterprise. dit houdt in dat het hele proces duurzaam is. Het is verbonden met diverse (inter)nationale organisaties.  


Diploma's

2020 Diploma voor ecologisch tuinontwerp & energetisch landschapsbeheer

2018 Masterclass Urban Societal Transition (Impact Hub, Transitie Academie)

2018 Masterclass Co-creating circular Cities, Universiteit Wageningen (WUR)

.....


Een groene, gezonde en klimaatbestendig bewonersinitiatief

Samen met buurtgenoten startte Dineke Huizenga als vrijwilliger een onderzoekend, integraal, natuurvriendelijk bewonersinitiatief: www.westindischebuurtintransitie.nl 

Op supra-lokaal niveau en in samenwerking met de gemeente Amsterdam zochten bewoners hands-on, creatieve oplossingen voor een groene en gezonde, duurzame toekomst. En zij onderzochten de (on)mogelijkheden van circulariteit in een gewone Amsterdamse buurt (groenblauwe netwerken). 


Dit leidde al snel tot een groeiend gezond, ecologisch, duurzaam en professioneel netwerk in Amsterdam en daarbuiten. Met o.a. overleg en samenwerking met Atelier Groenblauw, Rainproof, Waternet (2017) en vele andere partners en samenwerkingsverbanden waaronder de Academische Werkplaats Urban Ecology (2020), Next City, Deltaplan Biodiversiteitsherstel Amsterdam (2018) en Buurtgroen020 (2019).