Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Inner Gardens

new ecological garden design

Over ons

Wij zijn een ontwerpbureau dat is gespecialiseerd in de communicatie tussen mens en natuur. Zo komen we samen met bewoners en partners tot gezonde, duurzame oplossingen die bijdragen aan het herstel en de ontwikkeling van het (stedelijke) landschap. 

Dineke

Dromen van het paradijs


Sinds ik mij kan herinneren zie ik de wereld in energie en ligt mijn interesse bij het harmonieus samenwerken met de natuur. Het was het begin van een reis naar zelfkennis, wijsheid en gezondheid (self-healing) en wijsheidstradities. 


Wij, natuur en cultuur, veranderen voortdurend. 'Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe?' Zo startte een reflectief en onderzoekend perspectief op transities, van onszelf, onze wijsheid en kennis en in het licht van co-evolutie. 


Talloze (voor)onderzoeken, co-creatieve tentoonstellingen, natuur- en cultuur-projecten volgden in binnen- en buitenland. Deels geinspireerd door eigentijdse ontwikkelingen aan universiteiten (World Art Studies, de Transitie Academie), en cultureel ondernemerschap (o.a. Kunstenaars&CO, de Impact Hub). 


Na een ongeval kreeg ik In 2016 een benedenwoning in Amsterdam West met een tuin van 80 m2: een eigen paradijstuin. Met financiele steun van stadsdeel West startte een onderzoek naar het creeren van een voorbeeldtuin, als voorbeeld voor andere (binnen)tuinen. Het werd het begin van een nieuwe reis, in een nieuwe wereld. 


Dineke

References


 Inner Gardens is een internationaal geregistreerd ontwerpbureau en een nature-based-solutions (NBs) enterprise. Het is verbonden met diverse (inter)nationale organisaties en er zal in Nederland aansluiting worden gevraagd bij de Wilde Weelde


Inner Gardens is ontstaan na 30 jaar ervaring als kunsthistorica in co-creatie, co-evolutionaire, interculturele en  interdisciplinaire kunst- en natuurprojecten i.s.m. bewoners, kunstenaars, wetenschappers, musea en universiteiten.

 

Diploma's

2020 Diploma voor ecologisch tuinontwerp & energetisch landschapsbeheer

2018 Masterclass Urban Societal Transition (Impact Hub, Transitie Academie)

2018 Masterclass Co-creating circular Cities, Universiteit Wageningen (WUR)

.......

Ervaring

Samen met buurtgenoten startte Dineke Huizenga in 2017 een onderzoekend, integraal, bewonersinitiatief om op supra-lokaal niveau, in samenwerking met de gemeente creatieve oplossingen te vinden voor een groene en duurzame toekomst.


Westindische buurt in transitie onderzocht i.s.m. bewoners gedurende 2017-2019 de  (on)mogelijkheden van circulariteit en biodiversiteitsherstel (verandering van consumptie- en vervoerspatronen) in een gewone Amsterdamse buurt. Initiatieven van het project zijn gebaseerd, op groenblauwe netwerken


Dit leidde in 2017 al snel tot een groeiend groen, duurzaam en professioneel netwerk in de stad Amsterdam en daarbuiten; overleg en samenwerking met o.a. Atelier Groenblauw, Rainproof, Waternet, de gemeente Amsterdam en andere partners en het ontstaan van nieuwe samenwerkingen waaronder Next City, Deltaplan Biodiversiteitsherstel Amsterdam (2018) en Buurtgrone020 (2019).


- In 2017 stelden bewoners voor om de Corantijnstraat, gelegen aan het Rembrandtpark, een mooie, groene, gezonde, klimaatadaptieve en kindvriendelijke straat te maken. Bewoners gingen ook in gesprek over aanpassingen van speelplein De Tulp, het Paramariboplein en het Surinameplein.  

- In 2021 werden groenblauwe netwerken een vereiste voor stedelijke EU-subsidies voor biodiversiteitsherstel.